Bibliográfiák - Szlovákiai magyar néprajzi bibliográfia

A Fórum Kisebbségkutató Intézet Etnológiai Központjában készült a Szlovákiai magyar néprajzi bibliográfia szinte teljes feldolgozása 1819-től napjainkig. Az internetes feldolgozás lehetővé teszi a gyors keresést időrend, helynevek, személynevek, tárgymutató, szerzők és kifejezések alapján. (összeállították: L. Juhász Ilona, Liszka József)

VIRT ISTVÁN: A halottas szokások és hiedelmek a Nyitra környéki magyar falvakban. A szokás- és hiedelemrendszer változásai egy nyelvszigetet alkotó népcsoportnál. Obyčaje a povery súvisiace s úmrtím v maďarských obciach na okolí Nitry. Totensitten und -glauben in den ungarischen Dörfer in der Umgebung von Nyitra. In: Interetnikus kapcsolatok a Kárpát-medence északi felében. A Komáromban 1991. október 25-26-án megrendezett tudományos tanácskozás előadásainak kivonatai. Szerk. Liszka József. Komárom, 1991, 27-29. p.

A halottas szokások és hiedelmek a Nyitra környéki magyar falvakban. A szokás- és hiedelemrendszer változásai egy nyelvszigetet alkotó népcsoportnál. Obyčaje a povery súvisiace s úmrtím v maďarských obciach na okolí Nitry. Totensitten und -glauben in den ungarischen Dörfer in der Umgebung von Nyitra. In: Interetnikus kapcsolatok a Kárpát-medence északi felében. A Komáromban 1991. október 25-26-án megrendezett tudományos tanácskozás előadásainak kivonatai. Szerk. Liszka József. Komárom, 1991, 27-29. p.

KategóriaSzlovákiai magyar néprajzi bibliográfia
CímkeLosonc (Lučenec) / Lučenec
TelepülésLosonc [Lučenec]
Kiadás éve1991
SzerzőVIRT ISTVÁN
Rövid URL
ID6086
Módosítás dátuma2019. augusztus 8.

Hibát talált?

Üzenőfal