Szlovákiai Magyar Adatbank » Kovács István, B.: Gömörország. Tények és képek az egykori Gömör-Kishont vármegyéről. Pozsony, Kalligram Könyvkiadó, 1997, 132 p. Kovács István, B.: Gömörország. Tények és képek az egykori Gömör-Kishont vármegyéről. Pozsony, Kalligram Könyvkiadó, 1997, 132 p. – Szlovákiai Magyar Adatbank
Bibliográfiák - Szlovákiai magyar református vonatkozású könyvek válogatott bibliográfiája (1990–2007)

Bármely közösség jobb megismerhetőségéhez, helyzete felméréséhez elengedhetetlenül szükséges az egészben látását elősegítő források összegyűjtése. Az alábbi bibliográfia a szlovákiai magyar reformátusság könyvekben rögzített állapota felmutatásának szándékával született meg, ami abból a felismerésből és tapasztalásból sarjadt ki, hogy az iránta érdeklődő, könyvszerető ember polcait szépen megtölthetik a református gyülekezetekről, közösségekről, településekről és személyekről szóló, illetve az általuk kiadott munkák. Köszönhető ez elsősorban annak, hogy a negyven böjtös esztendőt követő közel két szabad évtized alatt nagyszámban jelentek meg, mert megjelenhettek, vallási tematikájú, a vallási közösségek életével foglalkozó könyvek. (összeállította: A. Kis Béla)

Kovács István, B.: Gömörország. Tények és képek az egykori Gömör-Kishont vármegyéről. Pozsony, Kalligram Könyvkiadó, 1997, 132 p.

Gömörország. Tények és képek az egykori Gömör-Kishont vármegyéről. Pozsony, Kalligram Könyvkiadó, 1997, 132 p.

KategóriaSzlovákiai magyar református vonatkozású könyvek válogatott bibliográfiája (1990–2007)
FejezetKönyvek
Kiadás éve1997
SzerzőKovács István, B.
Rövid URL
ID12061
Módosítás dátuma2019. augusztus 8.

Hibát talált?

Üzenőfal