Bibliográfiák - Szlovákiai magyar református vonatkozású könyvek válogatott bibliográfiája (1990–2007)

Bármely közösség jobb megismerhetőségéhez, helyzete felméréséhez elengedhetetlenül szükséges az egészben látását elősegítő források összegyűjtése. Az alábbi bibliográfia a szlovákiai magyar reformátusság könyvekben rögzített állapota felmutatásának szándékával született meg, ami abból a felismerésből és tapasztalásból sarjadt ki, hogy az iránta érdeklődő, könyvszerető ember polcait szépen megtölthetik a református gyülekezetekről, közösségekről, településekről és személyekről szóló, illetve az általuk kiadott munkák. Köszönhető ez elsősorban annak, hogy a negyven böjtös esztendőt követő közel két szabad évtized alatt nagyszámban jelentek meg, mert megjelenhettek, vallási tematikájú, a vallási közösségek életével foglalkozó könyvek. (összeállította: A. Kis Béla)

Haraszy Károly (szerk.): Az Ungi Református Egyházmegye. Adalékok az Ungi Református Egyházmegye történetéhez. Budapest, Református Sajtóosztály, 1991 [Az eredeti mű – Nagykapos, Az Ungi Református Egyházmegyei (Lelkész és Tanitó) Egyesület, 1931 – reprint kiadása], 480 p.

Az Ungi Református Egyházmegye. Adalékok az Ungi Református Egyházmegye történetéhez. Budapest, Református Sajtóosztály, 1991 [Az eredeti mű – Nagykapos, Az Ungi Református Egyházmegyei (Lelkész és Tanitó) Egyesület, 1931 – reprint kiadása], 480 p.

KategóriaSzlovákiai magyar református vonatkozású könyvek válogatott bibliográfiája (1990–2007)
FejezetKönyvek
Kiadás éve1991
SzerzőHaraszy Károly (szerk.)
Rövid URL
ID12038
Módosítás dátuma2019. augusztus 8.

Hibát talált?

Üzenőfal